"Inwestujemy w rozwój” - zintegrowany raport roczny za 2013 r.

Autor: GAZ-SYSTEM S.A.
21-07-2014 16:25

Dostępny jest już zintegrowany raport roczny GAZ-SYSTEM S.A. za 2013 rok, w którym zaprezentowane zostały wyniki finansowe i pozafinansowe spółki.

Raport „Inwestujemy w rozwój” został przygotowany w oparciu o wytyczne Global Reporting Initiative (GRI) wersji G3.1 na poziomie B+. Został on także poddany zewnętrznej weryfikacji w zakresie danych pozafinansowych przez niezależny organ poświadczający. Tak jak w poprzednich latach, treść raportu została wypracowana na wewnętrznych warsztatach Zespołu Projektowego ds. CSR i Koordynatorów ds. CSR powołanych w spółce.
„Raportowanie danych finansowych i pozafinansowych czyni spółkę bardziej transparentną oraz świadczy o jej dojrzałości w odniesieniu do działań z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu. Publikacja zintegrowanego raportu rocznego pozwala nam na zaprezentowanie zrealizowanych projektów biznesowych i naszej odpowiedzialności w stosunku do interesariuszy i otoczenia, w którym prowadzimy działalność. Jest także istotnym elementem budowania wiarygodności i zaufania wśród instytucji udzielających finansowania na projekty inwestycyjne realizowane przez GAZ-SYSTEM S.A.”. – mówi Małgorzata Polkowska, Dyrektor Biura Komunikacji Korporacyjnej.

Zrównoważony rozwój to jeden z kierunków strategicznych GAZ-SYSTEM S.A., który wspiera funkcjonowanie firmy i przejawia się w celach operacyjnych. Oznacza to, że działania realizowane przez wszystkie jednostki organizacyjne w spółce uwzględniają perspektywę zrównoważonego rozwoju.

POLSKA I ŚWIAT

PARTNERZY

Drodzy Użytkownicy!

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.