"Inwestujemy w rozwój” - zintegrowany raport roczny za 2013 r.

Fot. Adobe Stock. Data dodania: 20 września 2022

Dostępny jest już zintegrowany raport roczny GAZ-SYSTEM S.A. za 2013 rok, w którym zaprezentowane zostały wyniki finansowe i pozafinansowe spółki.

Raport „Inwestujemy w rozwój” został przygotowany w oparciu o wytyczne Global Reporting Initiative (GRI) wersji G3.1 na poziomie B+. Został on także poddany zewnętrznej weryfikacji w zakresie danych pozafinansowych przez niezależny organ poświadczający. Tak jak w poprzednich latach, treść raportu została wypracowana na wewnętrznych warsztatach Zespołu Projektowego ds. CSR i Koordynatorów ds. CSR powołanych w spółce.

„Raportowanie danych finansowych i pozafinansowych czyni spółkę bardziej transparentną oraz świadczy o jej dojrzałości w odniesieniu do działań z zakresu społecznej odpowiedzialności biznesu. Publikacja zintegrowanego raportu rocznego pozwala nam na zaprezentowanie zrealizowanych projektów biznesowych i naszej odpowiedzialności w stosunku do interesariuszy i otoczenia, w którym prowadzimy działalność. Jest także istotnym elementem budowania wiarygodności i zaufania wśród instytucji udzielających finansowania na projekty inwestycyjne realizowane przez GAZ-SYSTEM S.A.”. – mówi Małgorzata Polkowska, Dyrektor Biura Komunikacji Korporacyjnej.

Zrównoważony rozwój to jeden z kierunków strategicznych GAZ-SYSTEM S.A., który wspiera funkcjonowanie firmy i przejawia się w celach operacyjnych. Oznacza to, że działania realizowane przez wszystkie jednostki organizacyjne w spółce uwzględniają perspektywę zrównoważonego rozwoju.
×

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU WNP.PL

lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie. Nie masz konta? Kliknij i załóż konto!

SŁOWA KLUCZOWE I ALERTY

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu

Podaj poprawny adres e-mail
W związku z bezpłatną subskrypcją zgadzam się na otrzymywanie na podany adres email informacji handlowych.
Informujemy, że dane przekazane w związku z zamówieniem newslettera będą przetwarzane zgodnie z Polityką Prywatności PTWP Online Sp. z o.o.

Usługa zostanie uruchomiania po kliknięciu w link aktywacyjny przesłany na podany adres email.

W każdej chwili możesz zrezygnować z otrzymywania newslettera i innych informacji.
Musisz zaznaczyć wymaganą zgodę

Do artykułu: "Inwestujemy w rozwój” - zintegrowany raport roczny za 2013 r.

Zamów newsletter z najciekawszymi i najlepszymi tekstami portalu.